Olimpijada Zasavje 2013 privabila športne navdušence

ZO2013 - fb(2)Olimpijada Zasavje 2013 je enotedenska športna prireditev, ki je letos prvič potekala v vseh treh zasavskih občinah. Organizatorji dogodkov v okviru Olimpijade Zasavje so bili mladinski centri iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika, ob pomoči številnih organizacij in društev iz vseh treh občin pa so naredili Olimpijado Zasavje 2013 najbolj pestro do zdaj. Približno dvajsetih športnih in spremljevalnih dogodkov se je udeležilo preko 2000 športnih navdušencev.

V Zagorju so se v okviru Olimpijade Zasavje odvili trije dogodki, prvi izmed njih v nedeljo, 9. junija. Na različnih lokacijah Evroparka so se obiskovalci lahko udeleželi številnih športnih aktivnosti, primernih za vse starostne skupine- najmlajši so se lahko na poligonu zabavali z izkušenimi animatorji Športnega društva Lumsi, starejši so se istočasno lahko udeležili vadbe zumbe v izvedbi energičnih vaditeljic zumbe pod okriljem IKS.P Klementina Izgoršek, s.p., spet tretji pa so svojo mirno roko preizkušali ob streljanju z lokom, kjer so obiskovalcem asistirali člani Lokostrelskega kluba Valvasor. Po omenjenih vadbah so se obiskovalci lahko pridružili članom Športnega društva Trimus z Izlak na tekaškem treningu, istočasno pa so se lahko udeležili treninga vzdržljivosti (FitCamp) v izvedbi Gregorja Pergarja ali orientacijskega pohoda, ki so ga pripravili zagorski skavti. Prireditev v Evroparku se je zaključila z vadbo pilatesa pod vodstvom Sabine Miklavčič (Biasana, Sabina Miklavčič, s.p.), vadbo joge v izvedbi članov Društva Joga v vsakdanjem življenju in uvodno vadbo nordijske hoje v izvedbi Janeza Lipca st. iz Turističnega društva Ruardi.

Drugi dogodek v organizaciji Mladinskega centra Zagorje je bil Pogovorni večer z Janijem Skrinjarjem, kjer so si obiskovalci najprej ogledali dokumentari film »Špaltna Ekspres«, ki prikazuje alpinistično- raziskovalno odpravo v neraziskano govorje Kokšal Too v Kirgizistanu. Ogledu filma je sledil izredno zanimiv pogovor s članom omenjene odprave, Zagorjanom Janijem Skrinjarjem.

Olimpijada Zasavje 2013 se je v Zagorju zaključila s Tekmovanjem v ulični košarki, ki je k nam pritegnilo več kot 120 košarkarskih navdušencev. Udeleženci so tekmovali v dveh starostnih kategorijah, k izvedbi samega tekmovanja pa so v veliki meri pripomogli člani Košarkarskega društva Zagorska dolina, za kar se jim Mladinski center Zagorje iskreno zahvaljuje.

Športni dogodki, od katerih so bili štirje organizirani kot tekmovanja v različnih disciplinah (nogomet, odbojka, namizni tenis in košarka), so bili zagotovo ponovno možnost druženja tako vseh športnih navdušencev, kot tudi tistih, ki to morda lahko še postanejo.

Fotografije z vseh prireditev, ki jih je organiziral Mladinski center Zagorje v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in društvi, si lahko ogledate na FB strani Mladinskega centra Zagorje.