Kulturni, športni in izobraževalni dogodki v Zagorju poživeli mestni utrip

slikaZagorje, 20. junij 2013 – Mladinski center Zagorje je v okviru letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) pripravil šest dogodkov, ki so se zvrstili med 17. majem in 14. junijem. Dogodkov z različnih področij- od glasbenih do športnih in izobraževalnih dejavnosti- se je udeležilo preko petsto obiskovalcev.

TVU se je v Zagorju pričel s koncertom zasavskih glasbenih skupin, Krasen džumbus, ki je v okviru Festivala Rdeči revirji 17. maja potekal v Mladinskem centru Zagorje. Dan kasneje pa so se v okviru istega festivala v Parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju odvijale številne kulturne prireditve ter Fotodelavnica pod vodstom Ines Gama in Delavnica pripovedovanja zgodb pod vodstvom Ane Duša. V okviru sobotnega dogodka so se tako predstavili: Komorna tolkalska skupina Glasbene šole Zagorje, Luka Cimprič in Anže Zevnik z gledališko- kabarejsko predstavo »Rdeča kapica«, otroci podružnične šole Šentlambert (OŠ Tone Okrogar, Zagorje) s predstavo »Vidkova srajčica«, Tomaž Lapajne z gledališko predstavo »Milena Zupančič v tej predstavi ne igra« in Matej Železnik z glasbeno intervencijo »Elvis«. Dogodek se je zaključil na terasi Delavskega doma Zagorje s pripovedovalskim varietejem v izvedbi Ane Duša, Roka Kušlana in Polone Janežič, z naslovom »Zgodbe od povsod, za vse«.

V okviru TVU se je 21. maja v Mladinskem centru Zagorje v organizaciji Društva prijateljev mladine Zagorje in Mladinskega centra Zagorje odvila tudi poučna javna diskusija z naslovom »Izzivi starševstva«. Beseda je tekla o izzivih, s katerimi se starši soočajo v svoji vlogi, ki sta jo moderirala predavatelja Leonida in dr. Albert Mrgole iz Zavoda Vezal v Kamniku. Predstavila sta nekaj značilnih primerov in zadreg, s katerimi se srečujemo v odnosu z ljudmi, s katerimi smo čustveno povezani.

Mladinski center Zagorje je bil v času od 8. junija do 16. junija eden izmed organizatorjev vsezasavskega športnega dogodka »Olimpijada Zasavje 2013«. V okviru tega dogodka so se v Zagorju odvile prireditve- Družinski športni dan ter Ulična košarka. Obeh dogodkov se je udeležilo več kot štiristo športnih navdušencev, ki so se v okviru Zasavskih iger brez meja lahko udeležili vadb zumbe, lokostrelstva, joge, pilatesa, treninga vzdržljivosti in teka, nordijske hoje idr., v okviru tekmovalnega dogodka pa so se pomerili v ulični košarki.

Teden vseživljenjskega učenja je tako v Zagorju s pomočjo Mladinskega centra Zagorja ponudil obiskovalcem različne prireditve, kjer je lahko vsakdo našel nekaj zase.

 

Mladinski center Zagorje