Festival Rdeči revirji: Različne kulturne prireditve

plakatRV

 

Kulturni festival Rdeči revirji poteka v maju 2013 v treh zasavskih dolinah. Umetniški vodja festivala je koreograf in plesalec Branko Potočan. Rdeči revirji ponujajo preko trideset prireditev – plesno gledališke predstave domačih in tujih izvajalcev, sodobni cirkus, lutkovne predstave, ulične predstave, razstave, instalacije, koncerte, filme… Obiskovalci festivala lahko sodelujejo na različnih delavnicah. Kulturno dogajanje smo obogatili tudi s turističnimi dogodki. Pester festivalski program je namenjen različnim ciljnim skupinam.

 

 

V soboto, 18.5.2013, bo v Zagorju ob Savi zelo pestro. Različne aktivnosti, nastopi in delavnice bodo potekale na različnih lokacijah.

9.00 … V 3 krasne: Pohod v Perkmandeljčevo kraljestvo

Izlet bo obiskovalce popeljal v Perkmandeljčevo kraljestvo. Tu si bodo lahko ogledali rudniška bogastva Zasavja, ki jih varuje zasavski škrat Perkmandeljc. Po prepletenih rovih rudnika Trbovlje-Hrastnik se bodo popeljali z rudarskimi hunti. Prijave zbiramo do 15. maja 2013 na elektronskem naslovu.

15.00 … Delavnica pripovedovanja zgodb pod vodstvom Ane Duša
Mladinski center Zagorje ob Savi – Mala hala 

Pripovedovati zgodbe je pravi užitek. Udeleženci delavnice se bodo naučili tehnik pripovedovanja zgodb in imeli tudi priložnost, da se predstavijo na večernem dogodku Pripovedovalskega Varieteja.  Brezplačna delavnica bo potekala od 15. ure dalje v Mali hali Mladinskega centra Zagorje. Število udeležencev je omejeno. Prijave zbiramo do 16. maja na elektronskem naslovu.

16.00 … Fotografska delavnica pod vodstvom Inês Gama
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku Janeza Drnovška), Zagorje ob Savi

Na delavnici se bomo naučili, kako narediti dobro fotoreportažo dogodka. Fotografirali bomo dogodke v parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju ob Savi, kjer bo potekal program festivala Rdeči revirji. Na lokaciji prizorišča bomo imeli prenosni foto studio. Brezplačna delavnica bo potekala od 16. ure dalje. Število udeležencev je omejeno. Prijave zbiramo do 16. maja na elektronskem naslovu .

16.00 … Komorna tolkalska skupina Glasbene šole Zagorje – nastop
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku Janeza Drnovška), Zagorje ob Savi

Nastop Komorne tolkalske skupine Glasbene šole Zagorje prinaša napeve različnih vrst tolkal, ki vključuje izvajanje kakovostnih skladb, komorno muziciranje in ritmično brezhibnost izpod rok mladih tolkalistov. Izvajalci navdušujejo s svojo ubranostjo, točnostjo in živostjo. Vabljeni k poslušanju!

17.00 … Luka Cimprič in Anže Zevnik: Rdeča kapica – gledališko-kabarejska predstava
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku 15. poldnevnika), Zagorje ob Savi

Predstava Rdeča kapica je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki ju otroci zasačijo v gledališču en teden prezgodaj. Pripravita sicer gledališki letak, v katerem se otrokom opravičujeta in jih prosita, naj pridejo naslednji teden, a je žal prepozno: otroci so že tu!

17.50 … OŠ Toneta Okrogarja (Podružnična šola Šentlambert): Vidkova srajčica – dramska igra
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku Janeza Drnovška), Zagorje ob Savi

»Vidkova srajčica« je znana zgodba izpod peresa Frana Levstika in pripoveduje o dečku Vidku, ki si na bodičastem grmu strga edino srajčico. Mama mu je nima časa zakrpati, zato se Videk odpravi na travnik, kjer sreča mnogo živali.

18.25 … Tomaž Lapajne: Milena Zupančič v tej predstavi ne igra – gledališka predstava
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku 15. Poldnevnika), Zagorje ob Savi

Nova uprizoritev klasične slovenske zgodbe o Lepi Vidi se zalomi, ker Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko predstavo odigra ubogi Mihael, ki je sicer le biljeter?

19.00 … Matej Železnik: Elvis – glasbena intervencija
Park dr. Janeza Drnovška (pri spomeniku Janeza Drnovška), Zagorje ob Savi

Na letošnjem festivalu boste lahko uživali v interpretaciji glasbenega sloga Elvisa Presleya v skrajšani koncertni obliki iz obdobja 1969-1977. Matej Železnik bo pesmi interpretiral v svojem slogu, ki ga je v zadnjem času izpopolnil v svojevrsten, duhovit in boemski nastop.

19.30 … Ana Duša, Rok Kušlan in Polona Janežič: Zgodbe od povsod, za vse – Pripovedovalski Variete
Terasa pri vhodu v Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi

Pripovedovalski Variete prinaša mešanico ljudskih zgodb iz različnih svetovnih tradicij, prirejenih za današnji čas in interpretiranih na način, ki je blizu današnjemu poslušalcu. Večer vsebuje šest zgodb, ki se žanrsko gibljejo vse od komičnih do tragičnih vsebin, navdušujejo pa tako otroke in mladino kot odraslo poslušalstvo.

* V primeru slabega vremena bodo dogodki, ki potekajo do 18. ure potekali pred vhodom Kulturnega centra Delavski dom Zagorje, ostali pa bodo prestavljeni v prostore Mladinskega centra Zagorje ob Savi.