Okrogla miza: Semena so nosilci prihodnosti

Vabljeni na okroglo mizo Semena so nosilci prihodnosti, ki bo 17.4.2013 ob 17. uri v Mladinskem centru Zagorje. Na okrogli mizi, ki poteka v sklopu projekta Metamorfoze, bomo spoznali različne prakse in pobude shranjevanja semen kulturnih rastlin. Razmišljali bomo tudi o tem, kaj lahko prebivalci Zasavja k tem pobudam prispevamo in kaj pridobimo ter debatirali o avtohtonih slovenskih in zasavskih sortah, kako jih ohranjati in kakšne nevarnosti jim grozijo. Predavali nam bodo predstavniki različnih projektov, med drugim se bomo pogovarjali o semenski banki, vzpostavitvi semenske knjižnice ter na splošno o ohranjanju semen kulturnih rastlin.

Z nami bodo:
dr. Vladimir Meglič, Kmetijski inštitut Slovenije
Mateja Koler, društvo Varuhi semen in Semenska knjižnica
Katarina Hoelzl, pobudnica za zaščito Semenarne Ljubljana
Združenje ekoloških kmetov – Zdravo življenje

Projekt Metamorfoze je transnacionalna mladinska pobuda Mladinskega centra Zagorje ob Savi in partnerske organizacije Associação Transumância e Natureza s Portugalske, ki jo podpira evropski program Mladi v akciji.

Projekt Metamorfoze želi razviti in oblikovati prijazno okolje za mlade iz Slovenije in Portugalske, ki jih vzpodbuja prevzemanja odgovornosti in pobudništva za trajnostni razvoj ter sodelovanje pri dogodkih, ki oblikujejo družbo in prihodnje generacije v regiji. Krepi odgovornost, da zanamcem zapustimo okolje v boljšem stanju, kot je danes. S podporo in združevanjem prispeva k ozaveščanju in izobraževanju mladih iz sodelujočih skupnosti s področij, ki temeljijo na trajnostnem razvoju.

 

Logotipi_Metamorfoze_velk