Menjalni krog: Izmenjava semen in sadik

slika_menjalni_krog_semenaTudi to pomlad bomo vrtičkali. Ugotavljate, da imate preveč ali premalo nekaterih sadik ali semen? Mogoče pa jih lahko zamenjate za kakšno drugo sorto in popestrite vaš vrtiček ali okensko polico.

Izmenjava semen in sadik bo potekala kot del projekta Metamorfoze.

Vabljeni na menjalni krog, kjer se bomo družili in izmenjevali semena in domače sadike.  Tokrat se dobimo na ploščadi pred tržico v Zagorju, in sicer 20.4.2013 ob 10. uri. Prinesite torej svoja semena, domače sadike ali ponudite svojo storitev ter sodelujte v zasavskem menjalnem krogu, kjer ne bomo plačevali z evri, ampak bomo uporabili skupnostno menjalno sredstvo, imenovano Kuolm. Pridite in zamenjajte, več nas bo, večja bo ponudba. Menjava velja za vse, velike in male. Dogodek bodo spremljale različne aktivnosti: Hrana, ne orožje, ustvarjalna delavnica z Ano in DPM Zagorje in še veliko več.

Projekt Metamorfoze je transnacionalna mladinska pobuda Mladinskega centra Zagorje ob Savi in partnerske organizacije Associação Transumância e Natureza s Portugalske, ki jo podpira evropski program Mladi v akciji.

Projekt Metamorfoze želi razviti in oblikovati prijazno okolje za mlade iz Slovenije in Portugalske, ki jih vzpodbuja prevzemanja odgovornosti in pobudništva za trajnostni razvoj ter sodelovanje pri dogodkih, ki oblikujejo družbo in prihodnje generacije v regiji. Krepi odgovornost, da zanamcem zapustimo okolje v boljšem stanju, kot je danes. S podporo in združevanjem prispeva k ozaveščanju in izobraževanju mladih iz sodelujočih skupnosti s področij, ki temeljijo na trajnostnem razvoju.

 

Logotipi_Metamorfoze_velk