Hidroponika: Nimate vrta? Nič hudega…

slika_hidroponikaaHidroponika je metoda gojenja rastlin brez prsti. Omogoča hitrejšo rast rastlin brez gnojil, pesticidov in drugih kemijskih snovi. Rastline se prehranjujejo z nadzorovanim dodajanjem hranilnih snovi, raztopljenih v vodi, katerih sestava je enaka tistim v tleh. Rastejo brez stika z zemljo in škodljivci, ki živijo v njej – običajno v kockah kamene volne ali v posodah s posebno mešanico substrata. Hidroponski sistem, je čist in učinkovit. Rastline, ki rastejo s hidroponsko metodo se lahko gojijo na manj prostora, so pripravljene za letino hitreje in proizvajajo večje pridelke od tistih, ki se gojijo s tradicionalnimi metodami.

Namen brezplačne delavnice, ki poteka v okviru projekta Metamorfoze,  je predstaviti hidroponično gojenje rastlin in sestaviti enostavni predpripravljeni hidroponični sistem. Delavnico bo vodil Marko Marovt. Je oseba, ki jo pokličeš, ko imaš najbolj nore zamisli in bi jih rad realiziral. Bodoči inženir strojništva, predsednik društva Muslauf, vodja številnih projektov, sodeluje tudi z različnimi zavodi in podjetji.

Vabljeni v Mladinski center Zagorje, 19.4.2013 ob 16. uri. Potrebne so predhodne prijave, ki jih pošljite na info@mczos.si najkasneje do 17.4.2013.

 

Projekt Metamorfoze je transnacionalna mladinska pobuda Mladinskega centra Zagorje ob Savi in partnerske organizacije Associação Transumância e Natureza s Portugalske, ki jo podpira evropski program Mladi v akciji.

Projekt Metamorfoze želi razviti in oblikovati prijazno okolje za mlade iz Slovenije in Portugalske, ki jih vzpodbuja prevzemanja odgovornosti in pobudništva za trajnostni razvoj ter sodelovanje pri dogodkih, ki oblikujejo družbo in prihodnje generacije v regiji. Krepi odgovornost, da zanamcem zapustimo okolje v boljšem stanju, kot je danes. S podporo in združevanjem prispeva k ozaveščanju in izobraževanju mladih iz sodelujočih skupnosti s področij, ki temeljijo na trajnostnem razvoju.

 

Logotipi_Metamorfoze_velk