3. Podjetniško omizje: socialno podjetništvo

slikaUdeleženci Zaposlitvenega kluba Zagorje, ki deluje v okviru Nefiksovega projekta Služba me ne išče, se odpravljajo na celjski konec, kjer bodo 8. marca 2013 ob 18. uri v prostorih Mladinskega centra Celje organizirali svoje tretje omizje na temo socialnega podjetništva.

Gosta bosta uveljavljena socialna podjetnika, ki bosta udeležencem predstavila koncept tovrstnega podjetništva, spregovorila o njegovih prednostih in slabostih, prikazala njegov pomen za razvoj družbe ter na podlagi predstavitve socialnega podjetja Gostilna dela prikazala primer dobre prakse na tem področju.

Pogovor bo povezovala udeleženka Zaposlitvenega kluba Zagorje Nina Salobir.

Vljudno vabljeni,
da pobližje spoznate socialno podjetništvo
in udeležence Zaposlitvenega kluba Zagorje ter se jim morda pridružite pri kakšni od njihovih prihodnjih aktivnosti!

******

Tomaž Stritar, »po izobrazbi socialni delavec, po duši podjetnik, po naravi pa motivator«, kot ga opisuje zapis na spletni strani Socialnega inkubatorja, katerega direktor je od leta 2011. Takrat se je odpovedal udobni službi na Socialni zbornici, ker ni zmogel zatreti neustavljive želje po novih idejah in podjetniškem duhu. Deli znanje, usmerja, in navdušuje mlade za socialno podjetništvo.

Tita Destovnik, direktorica socialnega podjetja Gostilna dela iz Ljubljane, kjer se usposabljajo mladi, stari med 17 in 25 let, ki jim zaradi neustrezne izobrazbe grozi nevarnost dolgotrajne brezposelnosti in socialne izključenosti. Gostilna dela je eden izmed rezultatov projekta Tovarna dela – Vstop v svet dela, ki so ga v letu 2010 in do konca oktobra 2011 izvajali družba Centerkontura skupaj z Vzgojno-izobraževalnim zavodom Višnja Gora in Društvom za razvoj socialnih programov in socialnega podjetništva – DSP Center Ljubljana.

*****

Dodatne informacije: Darja Gračnar (darjagracnar@gmail.com),
spletno mesto www.talentiran.si ali na Facebook strani projekta Služba me ne išče.

*****

O projektu Služba me ne išče

Projekt Služba me ne išče je prejel vsa zbrana sredstva 11. Žura z razlogom.Projekt izvaja zavod Nefiks, namen projekta pa je mladim prek zaposlitvenih klubov pomagati pri iskanju zaposlitve. Mladi s pomočjo izkušenih kadrovikov spoznavajo potencialne delodajalce in pridobivajo nove veščine pri iskanju zaposlitve. Zaposlitveni klubi potekajo dvakrat mesečno, od oktobra do maja, v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Zagorju.