Menjalni krog – nadaljevanje

MenjalniKrogZasavjeV decembru smo v Mladinskem centru gostili ekipo Menjalnega kroga Zasavje, ki je začela izvajati LETS (Local exchange trading sistem) projekt, čigar namen je vzpostaviti uravnoteženo odprto skupnost, znotraj katere si medsebojno izmenjujemo dobrine in storitve ter si po svojih močeh pomagamo v smislu medsosedske pomoči.

Bistvo projekta je:

  • ustvarjanje povezane skupnosti
  • vzajemno zadovoljevanje svojih materialnih potreb in potreb ostalih
  • povezanost med različnimi sloji in generacijami
  • nabiranje izkušenj in restavracija uporabnih pozabljenih znanj
  • zavedanje o lastni moči in moči skupnosti
  • izkoreninjenje iz potrošniške družbe
  • ohranjanje in razvijanje potencialov znotraj lokalne skupnosti
  • nenasilen odvzem moči korporacijam in trenutnemu monetarnemu sistemu
  • osebnostna rast

Projekt je torej v pogonu. Načrtovana so redna srečanja Menjalnega kroga, predvidoma enkrat mesečno, trenutno v Mladinskem centru Zagorje, kasneje pa je v načrtu širjenje skupnosti na periferijo in v druge večje zasavske kraje.

Po uspelem prvemu srečanju nadaljujemo 9.2.2013 s pričetkom ob 10:00 v Mladinskem centru Zagorje, kjer se zopet snidemo, družimo in soustvarjamo.

Svoje potrebe in ponudbe vpišite v ta obrazec.

Oglejte si tudi ponudbe in potrebe drugih v tem obrazcu.

Ekipa menjalnega kroga je odprta za povezovanje z drugimi sorodnimi skupinami in pobudami.

Za SKUPNI uspeh si nam nujno potreben TI, zato te vabimo, da se nam pridružiš na temu blogu in na našem naslednjem srečanju v Zagorju.

In še nekaj idej kako lahko tudi vi prispevate ali pridobite: izdelujete mila, tinkture, sušite domače sadje, radi delite izkušnje, inštruirate, igrate ali izdelujete inštrumente, rišete, organizirate dogodke ali potrebujete pomoč na domu, masažo, avtohtona semena ali sadike, knjigo, naravni detergent, lektoriranje in še marsikaj drugega. Če ste ZA, je prav to dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

klovnTukaj smo tudi zato, da pokažemo, kako na zanimiv način priti do drugačnega kostuma, kot lansko leto oz. če nam je lanski kostum postal premajhen, kako lahko brez dodatnega nakupa svoj kostum zamenjamo za večjega, drugačnega…

Pridite in zamenjajte, več nas bo, večja bo tudi ponudba :)
Menjava velja za vse, velike in male.

Veselo soustvarjanje ti želi ekipa Menjalnega kroga Zasavje!

www.lets-zasavje.blogspot.com