Menjalni krog

Sejem se začenja od danes naprej in doseže svoj vrh in skupno srečanje 22.12.2012 med 10:00 in 12:00 v Mladinskem centru Zagorje.

Vabljeni torej na MENJALNI KROG, kjer se bomo družili in izmenjevali dobrine ter storitve, plačevali pa ne bomo z €, ampak, kot se za Zasavce spodobi, s KUOLMOM.

Kako?
To je poseben, izjemen dogodek medsebojnega obdarovanja, zato že danes začenjamo zbirati darila. Vsak prinese svoje darilo v okvirni vrednosti 5 EUR. V zameno dobi darilni bon 1 Kuolm, ki ga lahko ponovno zamenja za drugo darilo ali presenečenje na tem sejmu 22.12.2012. Lahko prinese več daril in dobi več Kuolmov oz. dražja darila in dobi več Koulmov.

Zakaj?
Doma imamo marsikaj lepega, dobrega, uporabnega, kar bi prišlo drugim prav; drugi pa imajo stvari, ki bi jih mi z veseljem imeli – zase ali za darila drugim. Namesto trošenja (premalo) EUROV za nakupovanje vedno novih stvari, lahko do njih pridemo na mnogo zanimivejše in bolj družabne načine. Zato organiziramo ta menjalni sejem oziroma sejem medsebojne delitve.

Prostor zbiranja daril (vsak dan delovanja) in prevzema – sejma (22.12.2012) je Mladinski center Zagorje ob Savi.

Pogovarjamo se in delujemo v skupini Delimo si in v Googlovi skupini Menjalni-Krog-Zasavje, kjer te vabimo, da se nam pridružiš tudi ti. Vsaka zbrana stvar je za vrednost darilnega bona 1 Kuolm.
Vrsta darilnega bona je – 1 Kuolm, kar je v bistvu 1 ura in je vredna okroglih 5 EUR.

Menjavali bomo: vse, kar je primerno za darilo – rabljeno in novo (knjige, lokalna hrana; piškoti, kruh, pizza, igrače, umetniški izdelki, mila…) tudi storitve, npr. masaže.

Vpišete se fizično na seznam v prostoru menjave daril in v ta online obrazec:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDhFNkVNUE92XzhYRlFRUC1JWmotVFE6MQ

Tako se sproti sestavlja tudi seznam IŠČEM / NUDIM za želje, da drugi vedo, kaj potrebujemo ali kaj nudimo:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuNIWyPlDJOadDhFNkVNUE92XzhYRlFRUC1JWmotVFE

Povabite osebno še druge, da nas bo čimveč in bo čimbolj veselo.