Klubski maraton 12

Klubski maraton je koncertna turneja, nastala pred dvanajstimi leti, na pogorišču Novega Rocka, ki se je v 80. in 90. letih vsako leto dogajal v Križankah. Namenjen je podpiranju mladih in neuveljavljenih glasbenih izvajalcev širokega žanrskega razpona ter lokalne klubske scene v Sloveniji. Najdaljša in najglasnejša slovenska glasbena karavana vsako leto šestim izbranim izvajalcem omogoči snemanje posnetkov v studiu Radia Študent za potrebe vsakoletne kompilacije ter izdatno promocijo, ki poleg koncertov po različnih slovenskih klubih vključuje tudi intervjuje, koncerte in posebne oddaje v etru Radia Študent.

Petek, 26. oktober 2012: Mladinski center Zagorje ob Savi

————————————————————————————————————————–

ob 18h delavnica SAE instituta: Kako do demo posnetka?

Če imate občutek, da je glasba, ki jo ustvarjate dobra, a nekako nimate dovolj znanja o tem, kako jo preleviti v kvaliteten demo posnetek, je ta delavnica kot nalašč za vas. Govora bo predvsem o tem, kako se je potrebno pripraviti na snemanje v pravem studiu, kako lahko sami posnamete dober demo posnetek, kakšna so načela uspešnega miksa posnetih inštrumentov, kako ustvarjati, loščiti in lansirati svojo glasbo, kako narediti dober aranžma skladbe, kako vzpostaviti dober zvok na vajah in še o marsičem drugem.

Predavatelj: Antonio Križnič. Potrebne prijave, več informacij na 040 699 097.

————————————————————————————————————————–

ob 21h koncerti:

Čao Portorož: zmes indie rocka, pop estetike in punkovske energije zasedba smatra kot poklon alternativnemu rocku devetdesetih na eni in novovalovskim obrazcem jugo šole na drugi strani.

Timo Chinala: žanrsko raznolika klubska glasba prekmurskega producenta, ki sega od minimala in techna pa vse do novejših odvodov sodobnih plesnih žanrov.

Zelo »na glas«! ;)

Več na: www.radiostudent.si/klubskimaraton