Brcni rasizem!

Turnir v malem nogometu, debata z gosti in dokumentarni film

Turnir v malem nogometu je idealna priložnost za druženje, rekreacijo in spodbujanje zdravega načina življenja. Tokrat želimo tovrstnemu športnemu dogodku dodati novo dimenzijo in z njim opozoriti na navidez male in nepomembne stvari, ki še kako vplivajo na družbeno klimo in posledično na življenja nas vseh.

Mladi si želimo svet, v katerem ima vsak posameznik pravico biti samosvoj – drugačen in enakopraven. Namen projekta »Brcni rasizem!« je spodbujati sodelovanje, medsebojno razumevanje in raznolikost, zato bomo na predvečer nogometnega turnirja organizirali okroglo mizo, na kateri se bomo skupaj z gostoma pogovarjali o rasizmu v Sloveniji in po svetu ter si ogledali dokumentarni film. Naslednji dan se bodo na turnirju v malem nogometu pomerile amaterske ekipe, zato vas vabimo, da se s kolegi/cami povežete v ekipo in »brcnete rasizem«!

Obenem bomo zbirali sredstva za Slovensko filantropijo, in sicer za Program pomoči za mladoletne migrante in migrantke. To so mladi, predvsem otroci brez spremstva, otroci prosilcev za azil in otroci beguncev. V programu skušajo izboljšati njihov položaj tako, da otrokom brez spremstva nudijo skrbnika in mentorja, ki otroka ščitita in varujeta, vsem mladoletnim migrantom pa nudijo psihosocialno pomoč in podporo, omogočajo kvalitetno preživljanje prostega časa in vključevanje v novo okolje. Prav tako je pomembno, da se mladoletnim migrantom in migrantkam omogoči opismenjevanje, vključevanje v tečaj slovenskega jezika, ter da se jim nudi pomoč pri učenju. Mi jim lahko pomagamo.

Petek, 21.9. 2012 ob 18:00, Mala hala
18:00 Rasizem v Sloveniji in širše, pogovor z zanimivim gostom iz Inštituta za afriške študije
20:00 Into the fire, dokumetarni flim o migrantih in beguncih v Grčiji

Sobota, 22.9.2012 od 16:00 dalje, asfaltno igrišče NK Zagorje
16:00 – 20:00 Dobrodelni turnir v malem nogometu + akcija »Hrana, ne orožje!«
20:00 Zaključek turnirja + podelitev pokala zmagovalcu
21:00 DJ program (SKA) + projekcija filma o človekovih pravicah »Borili se bomo proti njim«

Prijavnina na nogometni turnir znaša 20€, celoten izkupiček prijavnin bo namenjen Programu pomoči za mladoletne migrante in migrantke. Udeležba je omejena, izpolnjeno prijavnico pošljite do 21. septembra 2012 na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.

Ekipe lahko sestavljajo predstavniki obeh spolov. Pred začetkom turnirja bodo ekipe obveščene o razporedu tekem.

Porušimo zidove sovraštva, zgradimo mostove prijateljstva.