Noč, Noč pred nočjo in Mlada zagorska noč

Kino pod zvezdami

Ni lepšega, kot ogled filma pod zvezdami, ki si ga lahko ogledate v četrtek, 2.8.2012 ob 21:30 na Športnem igrišu Proletarec. Vas zanima, kaj si boste ogledali? No, pa naj to ostane skrivnost!

Impro Liga in Zagorje Underground DJs

Slonokoščena mandarina, obriti maček, mesto Tukajnehvala… Kako v gledališko predstavo v par minutkah povezati vse te besede? Nemogoče? Ne, to znajo improligaši! Po Impro ligi pa se še malo podružimo in zamigajmo v ritmih Zagorje Underground DJs (DJ Blasch in Ben Quake). Na noč pred nočjo se bomo ogrevali v petek, 3.8.2012 ob 21:30 na Športnem igrišču Proletarec.

Rafting po reki Savi

Z rafti se bomo v soboto, 4.8.2012 ob 12:00 spustili po Savi od Zagorja do Hrastnika. Prijave zbiramo na info@mczos.si, cena spusta je 20 eur in vključuje tudi piknik na eni od savskih plaž.

Cirkuško gledališka delavnica

Hoja po vrvi, žongliranje, vožnja monocikla in vse vrste akrobacij! Se kdaj vprašate, kako cirkusantom uspe vse to? Bi se v tem preizkusili tudi sami? KUD Ljud vas vabi na Športno igrišče Proletarec v soboto, 4.8.2012, ob 16:00! Naj se cirkus odpre!

Koncert

No, kot po navadi, pustimo najslajše za konec. V soboto, 4.8.2012, ob 19:00 se boste zabavali na Športnem igrišču Proletarec ob ritmih rock/ska/swing glasbe. Iz ZDA k nam prihaja glasbena skupina VIZA. ZircuS je v slovenskem glasbenem prostoru unikatna skupina, prava paša za oči, ki kakovostno glasbo podkrepi še z vizualno projekcijo. Na račun boste prišli tudi vsi oboževalci trboveljske skupine Red Five Point Star, ki ustvarjajo vrhunsko glasbo, zmes skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka.

VIZA:

Zasedba Viza izvaja alternativni eksperimentalni rock, prihajajo pa iz Los Angelesa v ZDA. O svoji glasbi pravijo, da združuje eksploziven zvok mednarodnega rocka – slišimo lahko krike iz globin Vzhodne Evrope in tudi puščav Bližnjega Vzhoda.

Njihovi koncerti so energični in zabavni hkrati. Zato ni presenetljivo, da so bili nazaj v Evropo povabljeni že kmalu in tako so lani odigrali koncert na festivalu Rockwave v Atenah, sledila pa sta samostojni nastop v Parizu ter udeležba na večjem festivalu na Švedskem. Viza sicer največ nastopajo v Severni Ameriki.

Kot Visa (kasneje so črko S zamenjali za Z) so izdali dva albuma – De Facto in Eros. Del inspiracije so črpali iz arabskih, armenskih in grških tradicij, vse to pa so zmešali z elementi Posluh, samo za vasrocka in dancea. Na izdelku Made in Chernobyl pa prevladajo vplivi ruskega in vzhodnoevropskega stila oziroma tematike. Tu je še januarja izdani novi album Carnivalia, ki zvočno popelje poslušalca skozi tematski park na način od satire do drame, kot ‘najbolj čuden šov na planetu’.

Vse skupaj so podkrepili z evropsko turnejo, kjer jih poslušalci postavljajo vedno višje na glasbeni zemljevid. Odlična koncerta pričakujemo tudi v Sloveniji, najprej pri nas, v Zagorju ob Savi, naslednji dan pa že na Schengenfestu (www.schengenfest.si).

ZIRCUS:

ZircuS je 7-članska koroška elektro/rock/tribal skupina, ki obstaja že od leta 2004. Močni, glasni, na trenutke mistični, hitro spremenljivi zvoki, ki z njihovo videoprojekcijo naredijo edinstveno stanje med virtualnim in realnim svetom. Njihove koncerte ljudje opisujejo, da so unikatni, surovi, futuristični, ki ne puščajo udeležence koncerta v ravnodušnem stanju. Lahko bi rekli, da skupina plava med elektronike kot so Juno Reactor, na drugi strani pa kontro dajejo skupine kot so Tool, Nine Inch Nails, White Stripes… No, če res želite definirati njihov stil, vam priporočamo, da ne izgubljate časa s tem, ampak se prepustite glasbi, ki jo izražajo.

Skupina je nastopila že na večjih festivalih in klubih po Sloveniji in v prostoru bivše Jugoslavije (Exit festival, Žur z razlogom, Rock u Ravnici, Festival Lent, Trnfest, Novi rock 3.0…). Uspešno je predstavila svoj prvi uradni plošček Epic Tribe, ki je v roku mesca dni dobil prek 12000 dowload-ov samo preko torrent tracker-ja Mininova. Kje so šele ostale statistike?

RED FIVE POINT STAR (RFPS):

Danes najeminentnejša ska zasedba v Sloveniji, ki prihaja iz Trbovelj, je leta 1998 začela svojo pot kot punk rock trio, a so v glasbo kmalu začeli vnašati elemente skaja, surfa… ter iskali nek svoj originalen in izviren zvok. Trio je kmalu zrasel v sekstet in poleg koncertov v Sloveniji skoraj istočasno začel koncertirati tudi zunaj njenih meja.

Albumi: In Color (2005), Stepping out (2009) in Worst Case Scenario (2011).

Red Five Point Star so nastopali po Sloveniji, državah Balkana, Franciji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Madžarski in v Bulgariji. Prav tako so nastopili na vseh večjih festivalih v Sloveniji (Soča Reggae Riversplash, Rock Otočec), na Hrvaškem (Viva la pola, Seasplash), Srbiji (Subotica Trenchtown Festival)… povabljeni so bili na turneje Exchange tour (mesec dni trajajoče turneje po Franciji, Balkanu in ZDA) ter imeli samostojne turneje po Franciji, Hrvaški, Sloveniji in Južnoafriški republiki.

Red Five Point Star so se uveljavili predvsem kot koncertni band, ki je rezultat desetletnega nastopanja v živo ter stotine odigranih koncertov. Še vedno ustvarjajo unikatno glasbo, ki je zmes skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka.

 

Vsi dogodki, razen raftinga, so brezplačni.