Parkour delavnica

Mladinski center Zagorje ob Savi vam omogoča, da ob letošnjem občinskem prazniku naš kraj spoznate tudi iz popolnoma nove perspektive!

Parkour (tudi skrajšano PK; ali l’art du déplacement) je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo, pri tem pa uporabljajo različne spretnosti, kot so skakanje in plezanje, nekateri tudi bolj zahtevne – akrobatske gibe. Objekti, ki jih izvajalci premagujejo, so iz vsakdanjega življenja in so največkrat umeščeni v urbana (mestna) okolja.

Kako od točke A do točke B prispeti čim hitreje ter hkrati čim bolj varno in elegantno premagati kakšno ograjo, zid, se bomo tudi mi naučili na »Parkour delavnici« – v sredo, 1. 8. 2012 ob 16:00, s pričetkom v Mali Hali MC ZOS!

Delavnico bo vodil Enej Progar, izkušeni traceur iz Postojne. S pomočjo izkušene ekipe (Anže Bukovšek (Izola), Sandi Banovič (Postojna), Gašper Gubanc (Kranj), Sebastjan Zupanc (Kranj), David Palčič) bo v uvodnem delu predstavil zasnovo in filozofijo veščine, nato pa se bomo odpravili na avanturo in druženje po mestu!

Celotna ekipa si prizadeva slovenske traceurje združiti pod enim imenom – SPF (Slovenian parkour family). Del te družine lahko s časom postanete tudi vi. ;)

Delavnica je primerna za vse generacije, potrebna niso nikakršna predznanja, le športna oblačila in  primerna obutev.

Ker je število udeležencev omejeno, čimprej izpolnite prijavnico in jo pošljite na info@mczos.si do 30. 7. 2012. Udeležba je seveda – na lastno odgovornost.

Allons-y! Let’s go!