Video delavnica: Svet skozi oko kamermana

Padec cen snemalnih naprav in relativna preprostost urejanja in distribuiranja avdio/vizualnih izdelkov sta pripeljala do velikega razmaha tovrstnega ustvarjanja. Vendar so osnovna pravila v tej panogi enaka kot so bila ob rojstvu filmanja in delavnice ter izobraževalni krožki, ki poučujejo potencialne filmarje, so dandanes popularni bolj kot kadarkoli prej.

V četrtek, 24. maja 2012 ob 17:00 bo v prostorih Mladinskega centra Zagorje potekala delavnica snemanja s kamero. V okviru delavnice boste pridobili osnovna znanja o rokovanju s kamero, postavljanju kadrov, osnovnih prvinah snemanja ter izdelavi prispevkov in kratkih video izdelkov.

Delavnica je brezplačna, vodil jo bo Matic Poropatič. Matic je študent Multimedijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko in predsednik filmsko-ustvarjalnega društva Loke Studio, ki je avtor več spletnih serij, kratkih filmov in celovečernega filma Veličastna Zgodovina Slovenskega naroda; z delovnimi izkušnjami v vseh procesih avdio-vizualne produkcije – od pisanja scenarijev, snemanja, montaže do distribucije končnega izdelka.

Število mest je omejeno, zato se je na delavnico potrebno predhodno prijaviti. Izpolnjeno prijavnico pošljite na info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.