Začetni tečaj za tonskega tehnika

V petek, 13.4.2012 ob 16:00 bo v dvorani Mladinskega centra Zagorje ob Savi potekal tečaj tonskega tehnika, na katerem se bodo udeleženci seznanili z osnovami audio tehnike:

• Struktura audio sistema (razlaga na dejanskem primeru),
• Kretnica, ojačevalci, zvočniki, monitorji in ostale kitajske začimbe, razložene poenostavljeno,
• tip signala (balansiran/nebalansiran, mono/stereo, signalni/ojačani,…),
• kabli in konektorji (xlr/canon, jack, speakon,)
• viri zvoka (mikrofon, DI),

in delom tonskega tehnika na primeru ozvočenja rock benda:

• delo tehnika,
• delovanje mešalne mize,
• zvočni procesorji,
• primeri dobrih praks.

Tečaj se v petek zaključi, vendar je možno v soboto in v nedeljo 15. in 16.4. praktično delo v okviru koncerta in glasbene klinike.

Cena tečaja znaša 15 €.

Interes je velik in udeležba omejena, zato vas prosimo za čimprejšnjo izpolnitev prijavnice, ki jo pošljite najkasneje do 11. aprila 2012 na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.

Tečaj bosta vodila Primož Jelševar in Rok Koritnik.

Primož Jelševar je glasbeni producent in tonski tehnik v podjetju Chaosstar audio. Z glasbeno produkcijo se ukvarja dobrih 10 let. Med tem časom je posnel in izdal več studijskih albumov, demo posnetkov, singlov in ostalega glasbenega materiala za skupine različnih glasbenih zvrsti (rock, metal, punk, narodna, klasična in orkestralna glasba) iz Slovenije in tujine. Po več 1000 studijskih urah snemanja, montaže, miksa ter masteringa se v zadnjem času v studiju najbolj koncentrira na produkcijo alternativne rock in metal glasbe. Več kot 10 let dela tudi kot tonski tehnik in organizator prireditev po vsej Sloveniji. V repertuarju ima več kot 200 uspešno izpeljanih koncertov in festivalov, na katerih si je pridobil izkušnje iz dela v živo, ki jih bo delil z udeleženci tečaja tonskega tehnika.

 

 

 

 

 

 

Rok Koritnk je producent, ter multinstrumentalist, z več kot 10-letnimi izkušnjami iz studijskega dela. Poleg lastnega studija na Izlakah že dolga leta sodeluje z glasbenim studiom Chaosstar na področju miksa ter masteringa. Rok je strokovnjak za uporabo outboard opreme, ter software zvočnih procesorjev. Ukvarja se tudi z DIY izdelavo komponent, predvsem EQ-jev ter kompresorjev. Na delavnici bo predstavil delovanje ter primere dobrih praks uporabe zvočnih procesorjev v živih situacijah.

Nekateri projekti:
Icarus Down – soundtrack of a weekend
Icarus Down – the burning water project (digital & analog) – mastering
Icarus Down – contortions, moodswings…
Chaosstar – Make me rich
Supersoul Connection – Klik!
Supersoul Connection – La Cle (single)
Nevember 1 – Himne hvalnice molitve cifre vojaki in disko