Rock koncert

Nastopajo Chaosstar + gosti: LastDayHere, Dead by Grace

Tokratni vikend bo v znamenju skupine Chaosstar. V petek z nami delijo svoja znanja o audio sistemih in ozvočevanju, v nedeljo nam na glasbeni kliniki pokažejo, kako vrtijo svoje ištrumente.

V soboto, 14.4.2012 ob 20:00 pa se bo zgodil dolgo pričakovani koncert skupin Chaosstar, Last day here in Dead by Grace. Vsem trem bendom so skupne glasne kitare, udarni bobni ter mogočni – v nebo vpijoči vokali. Obeta se nam prava rokerska veselica, začinjena z degustacijo nove Chaosstar hot sauce omake, Chaosstar piva ter najbolj pikantnega novega videospota skupine Chaosstar: Sick in the head. Udeležba obvezna za vse, ki furajo choper, leder ali brado. Vabljeni tudi ostali : )

Vstopnina 4€.

Chaosstar

Slovenski rock band Chaosstar so Matic Nareks (vokal, kitara), Beast (kitara), Dare Ramot (bas) in Primož Jelševar (bobni).
Začetki skupine segajo v leto 2002. Chaosstar so se že leta kalili na številnih klubskih in večjih festivalskih odrih. Leta 2009 so izdali studijski album Lifetime, ki je bil izredno dobro sprejet pri poslušalcih in kritikih. Album so poslušalcem predstavili na klubski turneji po Sloveniji in z nastopi na več festivalih (Paranoid Open Air, ŠKLAB fest, Metal Kramp, Metal United, Metal Mania).
Leta 2011 je (po odhodu prejšjega pevca) frontman skupine postal Matic Nareks. Z novim pevcem so Chaosstar izdali singl Make Me Rich, ki je predstavil drugačen, bolj »mainstream« zvok banda. Za pesem so ustvarili tudi videospot. Pesem in videospot sta bila odlično sprejeta s strani poslušalcev in medijev. Poleg več deset tisoč ogledov na spletu se je skladba za tri tedne povzpela tudi na prvo mesto legendarne slovenske lestvice Stop Pops 20.
Chaosstar so v začetku marca 2012 izdali novi singl z videospotom Sick In the Head, med letom bodo izdali še vsaj en singl z videospotom. Aktivno tudi snemajo svoj naslednji studijski album. Na njem bo tudi skladba Bohemian Rhapsody skupine Queen. Band že zdaj s koncertiranjem poslušalcem predstavlja svoj »živi« repertoar, ki ga sestavljajo aktualni singli, ostale avtorske pesmi in energične priredbe legendarnih rock pesmi.
Chaosstar so tudi med pobudniki in organizatorji dobrodelno/ekološke akcije »Manj sveč za manj grobov«, s pomočjo katere so v zadnjih treh letih pomagali zbrati več kot 15 000 €. Denar je bil namenjen za raziskave rakavih obolenj, nakup defibrilatorjev za reševalna vozila v Zagorju ob Savi in nakup EKG aparata in defibrilatorja za dom upokojencev v Izlakah.
www.chaosstar.net

LastDayHere

LastDayHere je zgodba o petih članih, ki so zaradi ljubezni do glasbe odločeni, da bodo uresničili svoje sanje. »Vse, kar je povezano z LastDayHere, je polno emocij in čustev. Nič v zvezi s tem bandom ni površinsko in umetno…« pravi Marko.
Stil skupine LastDayHere z lahkoto označimo enostavno kot LastDayHere stil, saj izstopa iz stereoptipne predstave modernega rocka – z dobro zasnovano instrumentalno podlago so začinili odličen vokal, ki z lahkoto prepriča še najzahtevnejše glasbene okuse, izvirnost, kakovost in usklajenost pa je mogoče občutiti tudi v živo, saj nastopajo prepričljivo, atraktivno in energično. Moderni težki rock so dodelali do perfekcije in album »From Pieces Created« je požel več kot pozitivne odzive tako doma, kot v tujini, oziroma kot se je izrazil Marko: »Ta album je produkt krvi, potu in solz.« Navdušenje nad videospotom »Saved From Falling« pa je razvidno iz komentarjev, ki jih ljudje s celega sveta pišejo na online portalih, saj je vsak že kdaj v življenju čutil praznino, obup, osamljenost ter našel moč in zagon za naprej.
»The foundation are beautiful, powerful, emotional melodies that invite you to relax and linger, while one is taken back again by juicy grooving riffs. Particularly good examples of this explosive mix are the catchy opener ‘Burned Inside’ (Hammer Chorus!) and the immersive ‘Coming Alive’. Indeed LASTDAYHERE shows an astonishing maturity in terms of their compositions and the press kit does not lie when it states that »From Pieces Created« can easily match the American standards for this genre.« (Powemetal.de, Nemčija).
LastDayHere nastopi so potrditev ideologije »živi vsak trenutek, kot bi bil zadnji«, saj je energija, ki jo ta peterica izžareva na odru, nalezljiva in kmalu se »From Pieces Created« vrti doma, v službi, v avtomobilu, na več kot 300 radijskih postajah po celem svetu.
Prihodnost so si odločeni ustvariti sami, s trdim delom in podporo vseh, ki kakorkoli verjamejo vanje – in teh je iz trenutka v trenutek več.
www.lastdayhere.com

Dead by Grace

Skupina Dead By Grace prihaja iz Celja. Skupina obstaja od leta 2008, vendar je od takrat doživela precej menjav članov. V trenutni zasedbi delujejo od leta 2011, ko so posneli prvi demo, ki se ga da slišati še na facebook strani. Trenutno so v zaključni fazi snemanja prvega EP albuma. Njihova glasba je, kakor se da razbrati že iz imena benda, po eni stani polna težkih rifov, po drugi strani pa ima veliko melodike (Dead – Grace). Več podatkov, glasbe, slik in novic na uradni facebook strani.
www.facebook.com/deadbygrace