Tranzicijska mesta in lokalna samooskrba

Se tudi tebi zdi smer, v katero drvi družba, napačna? Rušilen odnos do narave, revščina, vse večje razlike med sloji in krize vseh vrst. Je to svet, ki ga želimo zase in naše zanamce?

V Mladinskem centru Zagorje s serijo dogodkov, ki smo jih poimenovali »Družbene alternative«, predstavljamo ideje, pobude in projekte, ki iščejo odgovore na bolezni moderne družbe.

Zoran Tomsits, lokalni koordinator tranzicijskih mest (http://www.transitionnetwork.org/), nam bo predstavil idejo lokalne samooskrbe. Na predavanju bomo pogledali osnovne probleme sodobne civilizacije, kako smo se pravzaprav znašli v takšni situaciji. Poiskali bomo nekaj uporabnih smernic za »preživetje« v post industrijski družbi, ki se na nek način že udejanjajo. Spoznali bomo tudi pasti globalne odvisnosti in postopne prehode v lokalno samooskrbo v obliki lokalno pridelane hrane, energije, delovnih mest in valute.

Predavanju bo sledila polurna projekcija dokumentarne risanke na temo izginjanja vsakršnih virov in nujnosti lokalne samooskrbe, “There’s No Tomorrow”. Film je opremljen s slovenskimi podnapisi.

V soboto, 10.3. ob 18:00, vabljeni v Malo halo Mladinskega centra Zagorje ob Savi.