Omreži se!

Kaj je to socialni kapital?

Socialni kapital je prisoten povsod okrog nas. Vsak dan prihajamo v stik z ljudmi, vsak dan koga srečamo ter poskušamo vedno znova ustvarjati dober prvi vtis. Medsebojni odnosi so za življenje zelo pomembni, saj z njimi lahko delujemo ter si ustvarjamo prihodnost. V vse preveč hitrem življenju, kakršnega živimo, lahko hitro pozabimo ohranjati stike in vzpostavljati nove kontakte, ki so lahko ključnega pomena za našo prihodnost.

Če želiš povečati svoj socialni kapital in si s tem zagotoviti lažji vstop v karierno pot, imamo zate super ponudbo: študijski krožek na temo socialnega kapitala!

Za bolj slikovito predstavo si lahko ogledaš spodnji filmček:

Kaj je to študijski krožek?

Študijski krožek je majhna skupina enakopravnih ljudi, ki si želijo uresničiti podobne cilje in se ob tem česa naučiti. Omogoča temeljito pripravo na določeno temo ali pa usposabljanje tima, saj v študijskem krožku skupaj sodelujejo vsi člani in se s tem povežejo in naučijo delovati kot tim. Skupina šteje 8-10 članov, ki se enkrat na teden sestajajo na rednih srečanjih. Zaključek je dogodek ali skupen projekt, ki ga skupina skupaj v tem času organizira in pripravi, hkrati pa se čez celoten proces naučimo veliko novih in koristnih stvari, spoznamo nove ljudi, prihajamo v stik z različnimi skupinami ljudi ter tako širimo svoj socialni kapital.

Študijski krožek bo vodila Maja Drobne, ki se predstavlja tako:

Maja.
Atipična študentka Evropskih študij.
Joyeux, kot EVS prostovoljka sem 10 mesecev preživela v Franciji.
Altruistična, ker vedno rada pomagam drugim.
Dobre volje, ker je življenje prekratko.
Razigrana, ker je samo nebo meja.
Optimistično zrem v svet.
Brez predsodkov.
Nasmejana.
Entuziastična, da vam pokažem moč socialnega kapitala!

Če se nam želiš pridružiti, nam prosim pošlji izpolnjeno prijavnico do 30. marca na e-mail: info@mczos.si.