Oblikovanje nakita iz žice

»Nakit ni le okras ali dodatek klasičnim delom telesa, temveč s tvojim okusom in izkušnjami opremljen sopotnik telesa,« pravi Marjeta Hribar.

Nakit iz žice je unikatni izdelek, primeren tako za vsak dan, kot za posebne priložnosti.

Delavnico oblikovanja nakita iz žice bo vodila Marjeta Hribar, ki je umetnica z 20-letno tradicijo oblikovanja izdelkov iz žice.

Nazorno nam bo pokazala, kako izdelovati nakit iz žice. Na začetku bomo spoznali klešče, s katerimi oblikujemo nakit, perlice in različne debeline žice. Predvsem pa bomo ugotovili, kaj vse lahko iz žice ustvarimo popolnoma sami. Spoznali bomo osnovne principe oblikovanja nakita iz žice in se lotili ustvarjanja in preizkušanja naših ročnih spretnosti.

Ves material za delo dobite na delavnici (8 eur). Delavnica je primerna predvsem za začetnike v svetu nakita, zanimivih trikov pa se lahko naučijo tudi že izkušeni ustvarjalci in prav vsi ste vljudno vabljeni!

Delavnica bo potekala petek, 23. marca 2012 ob 15:00 v Mali Hali Mladinskega centra Zagorje. Udeležba je omejena, potrebne so predhodne prijave do 19. marca 2012 na 041 699 412. Prispevek za material, ki ga udeleženci dobijo na delavnici, je 8 eur.

Delavnica poteka v organizaciji Društva prijateljev mladine Zagorje.