Stand-Up Komedija (Boštjan Gorenc – Pižama, Janez Trontelj, Jernej Celec)

Komedija v mestu!

Tokrat vas bodo do solz nasmejali; Boštjan Gorenc – Pižama,  Janez Trontelj in Janez Celec.
Nepozabnen večer stand – up komedije bo potekal v soboto 21.1.2012, ob 20:00. Dogodek bo potekal v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi.
Spodaj si lahko preberete opis nastopajočih.

Boštjan Gorenc – Pižama
je eden najvidnejših predstavnikov    t.i. drugega vala slovenske stand up komedije. Od leta 2004 je    nastopal občasno, leta 2007 pa kot eden od ustanovnih članov skupine    Komikaze, oral ledino v Sloveniji tedaj še neuveljavljenega žanra. Od tedaj je zabeležil že blizu 1000 stendap nastopov.  Gledališko pot je sicer začel v številnih kranjskih projektih, je vidnejši predstavnik impro gibanja, prvak nizanja rim v   freestyle rapu in odličen prevajalec. Od decembra 2010 vodi radijsko stand up oddajo Naval smeha na Valu 202, zapisal pa  se je tudi med voditelje Viktorjev. Njegov humor bo intelektualcu polepšal dan, nasmejal pa bo še  tako zahtevnega obiskovalca.

Janez Trontelj se je karavani stand up komedije pridružil pred  kratkim, po večletnem kaljenju v Improligi, dvakrat tudi kot  član zmagovalne ekipe. Človek z visoko moralno-etično držo, katere mu ni strah deliti z drugimi, pogosto jezen osebek, ki  zelo rad opozarja na občo človeško neumnost, srečen družinski   človek in ljubeč oče dveh otrok, češče vir navdiha za popizditise različnih vrst.  Ukvarja se s pisnim, risanim in video ustvarjanjem,   leta 2007 je na Slovenskem oglaševalskem festivalu prejel  nagrado Mladi kreativec. V zadnjem času redno nastopa v Cvetličarni, tudi kot  ustvarjalec Navala Smeha. Občinstvo rad nagovori z jezo, skozi  katero plasira svoje misli in ideje na zelo direkten,  provokativen način.

Jernej  Celec je svojo pot v stand up komediji začel aprila  2010, ko je po obiskovanju delavnic Akademije Panč prvič  stopil na oder nabito polnega ljubljanskega Kluba Gromka,       navdušil publiko in si prislužil glasen aplavz. Študent zadnjega letnika medicine prihaja iz Prekmurja , njegov humor   pa je izrazito observacijski, saj se na sarkastičen način loti          vsake življenjske situacije, ki se mu zdi vsaj malce  nenavadna. Letos je kot stand up komik gostoval na TV  Slovenija v oddajah »Sobotno popoldne« in »Babilon.tv«,  nastopa pa tudi v oddaji »Naval smeha« na Valu 202, kjer lahko  enkrat na mesec v živo spremljamo nastope slovenskih stand up  komikov iz ljubljanske Cvetličarne.

Za vas prirejata Mladinski center in ŠKLAB
Vstopnina: 4 Eur, za člane Šklaba 2 Eur.