Osnove računalniške grafike

Računalniška grafika postaja nenadomestljiva veda, znanost, veščina na področju multimedije. Je nujna podlaga svetu oglaševanja, oblikovanja, skratka, računalniška grafika je orodje, ki je dandanes uporabno za vse tako laike, kot tudi profesionalce.

Delavnica  je razdeljena v dva dela. Teoretični del bo razjasnil razlike med vektorsko in bitno sliko, barvne definicije (CMYK, RGB in Pantone), resolucije in predstavil,  kako pripravimo bitne slike za potrebe tiska, digitalnega printa, interneta,… Dotaknili se bomo tudi različnih programov za oblikovanje in spoznali njihove prednosti in slabosti pri različnih nalogah. V praktičnem delu pa si bomo ogledali nekaj primerov uporabe računalniške grafike in poskušali opraviti nekaj vaj skupaj. Predznanje za teoretični del ni potrebno, za praktičen del pa je dobrodošlo osnovno poznavanje programov Photoshop in  Illustrator ter seveda lasten računalnik.

Delavnica je BREZPLAČNA, potekala bo 18.novembra 2011 ob 17.00, vodil jo bo Žiga Polc dipl. ing. računalništva.

Žiga je vsestranski multipraktik, ki trenutno jadra v svetu digitalnih medijev. S slednjimi se je ljubiteljsko spoznal že davnega leta 1994. Ljubiteljsko spoznavanje in učenje pa je kmalu zaplulo iz amaterskih vod v profesionalne, kjer se nahaja še danes. Poleg vseh ostalih obveznosti v svojem prostem času piše tudi blog Pomagalnik, ki je namenjen vsem ljubiteljem digitalnih medijev.

Udeležba je omejena, zato vas prosimo za čimprejšnjo izpolnitev prijave, ki jo pošljite najkasneje do 16.novembra 2011 na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.