Postajamo center vseh generacij

Za nami je eden izmed večjih projektov letošnjega leta: projekt Simbioza ; e-opismenjevanje starajših. V prejšnjem tednu smo tako ob pomoči večih organizacij, predvsem pa velikega števila prostovoljcev, več kot petdesetim starejšim osebam omogočili, da spoznajo svet računalništva in spleta. V treh programskih modulih so se naučili od urejevanja besedil, do ustvarjanja svojega elektronskega naslova, spoznali pa so tudi svet socialnih omrežji.

Veseli nas, da smo v Zagorju ponovno dokazali, da lahko s skupnimi močmi, predvsem pa z veliko mero navdušenosti in srčnosti, ustvarjamo takšne projekte, ki izboljšujejo kvaliteto življenja v naši skupnosti. Na tem mestu gre tako zahvala vsem sodelujočim. Še posebej ponosni pa smo na dejstvo, da so starejši navdušeni nad novim znanjem in ga marsikateri že s pridom uporabljajo v svojem vsakdanjem življenju.

Prihodnje leto je leto medgeneracijskega dialoga in v tej luči bomo tudi v naslednjem letu nadaljevali z aktivnostmi, ki bodo krepile dialog in sodelovanje med mladimi in starejšimi. Zavedamo se, da so izkušnje in modrosti starejših, tiste stvari, ki jih vsi potrebujejo. Mladi in sveži pogledi na svet pa del mladosti prenesejo na njih.

V petek smo na zaključnem srečanju projekta Simbioza prvikrat v mladinskem centru sprejeli in pozdravili upokojence. Imeli smo skupen zaključek in se v sproščenem vzdušju poveselili ter spregovorili tudi o bodočem sodelovanju. Dogodek prejšnjega tedna, projekt Simbioza in načrti za naprej nas utrjujejo v prepričanju, da postajamo center vseh generacij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: MC ZOS