Mlada sobota Zagorske noči

Štirje bendi, preko šesto obiskovalcev in nepopisno vzdušje, tako na kratko bi lahko opisali bilanco koncerta Mladost združuje, ki je potekal to soboto na športnem igrišču Proletarec v Zagorju. Mladinski center Zagorje, klub zasavskih študentov ŠKLAB in KUD VOXHUMANA so organizirali nepozaben koncert za mlade in občinskem prazniku dodali svež, mladosten pridih. Ob začetku koncerta sta svoj glasbeni repertoar predstavili skupini Deck  Janiels  in Kill Kenny, ki sta s svojimi hard-rockovskimi skladbami dodobra ogreli navzoče. Malo pred polnočjo pa so oder zasedle dolgo pričakovane glasbene zvezde S.A.R.S. iz Beograda. V uro in pol dolgem nastopu  so pred oder privabili številčno publiko in poskrbeli za vrhunec večera, saj so zaigrali prav vse svoje največje uspešnice, koncert pa zaključili s hitom Budjev lebac. Koncert je zaokrožila koroška skupina Can of Bees.

Beograjski gostje so bili nad organizacijo in Zagorjem navdušeni. Poskrbelo se je, da so tako oni, kot vsi drugi nastopajoči doživeli utrip občinskega praznika in se na kratko spoznali z Zagorjem.

Ne le glasbene skupine tudi spremljajoči program je poskrbel, da mladim ni bilo dolgčas. Tako so bile na prizorišču postavljene različne stojnice. Predstavila se je stojnica z oblačili iz naravnih materialov Chillum, stojnica mladinskega centra in stojnica domačega, ročno izdelanega nakita. Ogledati si je bilo možno fotografije in zanimive izdelke iz mednarodne izmenjave iz Belgije, s katere se je šest prostovljcev Mladinskega centra vrnila ravno pred koncertom.

Organizacija takšnega koncerta pa je bila kar precejšen zalogaj. Več kot 20 mladih je centru priskočilo na pomoč, zato se ob tej priliki direktor Mladinskega centra Marko Pavlovič zahvaljuje vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki so s svojo pomočjo pomagali prirediti dober in uspešen koncert.

Avtor fotografije: Vukašin Sobot

Avtor fotografije: Vukašin Sobot