Koncert “Mladost združuje”

Za svežo popestritev Zagorske noči, bo letos poskrbel Mladinski center Zagorje. Koncert, ki ga prirejamo v sodelovanju s klubom zasavskih študentov – ŠKLAB in kulturnim društvom Voxhumana, bo predstavil vzhajajoče glasbene skupine. S svojo mladostno izvirnostjo bodo pred odrom na športnem igrišču PROLETAREC združile mlade in mlade po srcu.
Vabljeni 6.avgusta 2011, ob 20.00 uri na športno igrišče Proletarec, v Zagorje ob Savi.

Nastopajoči:

S.A.R.S.

Njihova glasba je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae hip-hop in bluesa z elementi tradicionalnega srbskega folka. V fuziji teh glasbenih zvrsti in idej, iz katerih izhajajo, nastajata edinstveni zvok in stil benda. S.A.R.S. dejansko veljajo za veliko odkritje zadnjih dveh let, njihov hit >>Budjav lebac< < pa jih je v trenutku postavil v prvo ligo srbske glasbene scene. Za vse poznavalce in tiste, ki si želijo v zivo slišati sveži zvok iz srbske glasbene scene je njihov nastop nepozaben dogodek, sploh zato, ker skupina poleg svojih starih hitov predstavlja pesmi tudi iz novega albuma >>Perspektiva< <, ki je bil preko spletne strani MTV Adria na voljo za brezplačni download in si ga je pretočilo preko 50.000 ljudi. S.A.R.S. so bili predskupina znani slovenski zasedbi ELVIS JACKSON na njihovem velikem koncertu v Križankah, letos pa so nastopili tudi na glavnem odru EXIT Festivala v družbi skupin, kot so Grinderman, Jamiroquai, Arcade Fire, in mnogi drugi.

Kill Kenny

Kvartet Kill Kenny, sinonim za odločen pristop h glasbi, je začel svojo pot po dobi iskanja znotraj glasbenih okvirjev. Glasbena svojstvenost skupine znotraj slovenskega prostora, nakazuje na nove smernice glasbe. Štiri članska skupina prihaja iz Novega mesta in ustvarjajo avtorsko glasbo, katero začini svojevrsten vokal. Prepletajo veliko stilov glasbe, vendar se lahko reče, da imajo svoj rock.

Deck Janiels

Bend ustvarja že od leta 2008. Začeli so s preigravanjem rock’n’rolla. Novembra 2009 so se zaprli v studio in posneli prvi singel z naslovom Zapeljivka. Sledilo je nekaj klubskih koncertov, med drugim osvojijo prvo mesto na natečaju neuveljavljenih skupin v Velenju, kjer kasneje sledi še en nastop na Dnevih mladih in kulture skupaj z Nieti in Last Day Here.

Can of Bees

Skupina, ki je bila originalna sestavljena kot duet, ampak je kmalu svojo zasedbo razširila z novim basistom, ustvarja že več kot leto dni. Že po parih mesecih so posneli originalne pesmi in se sedaj veselijo deljenja glasbe s poslušalci.

Koncert Mladost združuje bo v soboto, 6. avgusta s pričetkom ob 20. uri. Koncert je brezplačen!