Delavnica Googlemaps

Izdelava virtualnih 3D modelov javnih stavb Občine Zagorje ob Savi

V soboto, 23.7.2011, ob 14:00 bo v prostorih Študentskega kluba ŠKLAB potekala računalniška delavnica, kjer se boste naučili, kako s pomočjo programskega paketa Google Earth in SketchUp izdelati virtualni 3D model javnih stavb v naši občini in ga nato vnesti v aplikacijo Google Earth, v kateri bo vaš model prikazan.

Za sodelovanje v delavnici ni potrebno nobeno predhodno znanje, predlagamo pa da si pred udeležbo na delavnici ogledate toutoriale (od 1 do 4) programa Sketchup.

Delavnica bo razdeljena v dva dela. V prvem delu se bo na terenu fotografiralo javne zgradbe, v drugem pa se bodo uporabile posnete fotografije za izdelavo virtualnega 3D modela.

Delavnica je BREZPLAČNA, vodil jo bo arhitekt Alexander Nino Ruiz iz Kolumbije, zato bo potekala v angleškem jeziku.

Alexander Niño Ruiz je arhitekt in filozof, ki zadnja tri leta deluje v Sloveniji. Oblikoval je ti. Waste Picker Shelter (Zavetje pobiralca odpadkov), ki je bilo izbrano med prvih 10 finalistov od 600ih udeležencev v »Designing it: Shelter Competition« (tekmovanje v oblikovanju zavetišč), organiziranim s strani Guggenheim muzeja iz New Yorka (ZDA). Bil je tudi finalist v projektu »Cene skupnosti«, ki jo je organizirala inštitucija »Arhitektura za človeštvo« (Architecture for humanity), kar je tudi del njegovega zanimanja – razvoj skupnosti in neformalnih procesov v urbanizaciji in razvoju držav. Je ustvarjalec in organizator projekta www.wastepickerproject.com, natečaja kratkih dokumentarcev o pobiralcih odpadkov in reciklažnikov v Bogoti in Hong Kongu. Opravil je magisterij v »urbanem načrtovanju« pri kalifornijski univerzi (University of California), v Los Angelesu.

Udeležba je omejena, zato vas prosimo za čimprejšnjo izpolnitev prijave, ki jo pošljite najkasneje do 20. julija 2011 na elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi ali po faksu na 0597 32 033.

Za vas, ŠKLAB – Klub zasavskih študentov in MC ZOS – Mladinski center Zagorje ob Savi