Usposabljanje za prostovoljce

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva in Mladinski center Zagorje vas vabita na enodnevni brezplačni seminar namenjen prostovoljcem in vsem tistim, ki bi to radi še postali. Uvodna usposabljanja so namenjena posameznikom, ki se na prostovoljsko delo šele pripravljajo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci, vendar se še niso udeležili organiziranega izobraževanja. Udeleženci so lahko učenci višjih razredov osnovne šole, srednješolci, študenti in tudi vsi ostali, ki jih prostovoljsko delo zanima.

Uvodno usposabljanje se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. To pomeni, da prostovoljka/prostovoljec ne pridobi specifičnih znanj na različnih področjih dela. Usposabljanje namreč daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu in usmerja njeno/njegovo ravnanje.

Teme izobraževanja:
– vloga prostovoljskega dela v družbi,
– odnos do stigmatiziranosti v družbi,
– motivacija za prostovoljsko delo,
– komunikacija,
– pravice in odgovornost prostovoljcev,
– etika,
– etični kodeks v prostovoljstvu.

Usposabljanje bo potekalo v sredo, 23. 3. 2011 od 12.00 do 18.00 ure v Mladinskem centru Zagorje.

Udeležba na seminarju je omejena, zato prosimo zainteresirane udeležence za čimprejšnjo izpolnitev prijave in jo pošljejo do 21. marca 2010 na  elektronski naslov info@mczos.si, po pošti na Mladinski center Zagorje, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ali po faksu na  0597 32 033 . Udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi usposabljanja.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@mczos.si ali preko telefona  0597 32 032.

Prijavnica – Usposabljanje za prosotvoljce