Predstavitev programa EVS!

Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service – EVS) omogoča mlademu posamezniku, da postane prostovoljec/-ka v drugi državi za obdobje od 2 do 12 mesecev (ali manj za kratkoročne projekte). Med bivanjem v tujini program Mladi v akciji krije prostovoljcu bivanje, jezikovni tečaj, prevoze na delo, prehrano in žepnino. Poleg tega, da je skozi financiranje iz Programa za prostovoljca v materialnem smislu poskrbljeno, pa EVS nudi še veliko priložnosti za pridobitev različnih znanj in izkušenj v mednarodnem okolju.

EVS je ena od akcij programa Mladi v akciji, katerega namen je omogočati mladim dodatno neformalno izobraževanje in življensko izkušnjo v mednarodnem okolju. Program vzpodbuja mlade, da postanejo družbeno aktivni in s tem pripomorejo k razvoju svoje skupnosti. Program podpira in omogoča razvoj novih povezav in partnerstev na celotnem evropskem prostoru. EVS projekti lahko potekajo v vseh programskih državah.

EVS je namenjen mladim od 18 (prostovoljci so lahko v nekaterih projektih tudi mlajši) do vključno 29 let. Področja na katerih potekajo projekti so okoljevarstvo, umetnost, kultura, aktivnosti z otroki, aktivnosti z mladimi, aktivnosti z ostarelimi, aktivnosti z ljudmi s posebnimi potrebami, športne aktivnosti in druge družbeno koristne dejavnosti.

Kdaj? 29.3.2011 ob 18.30

Kje? Mladinski center Zagorje (MC ZOS) – stavba Proletarca

Sodelujoči:

  • Karmen Murn – MCT
  • Maja Drobne – EVS prostovoljka, ki je bila lansko leto v Franciji
  • Christie Slabbers – EVS prostovoljka iz Irske