28.03.2019 | Informator, Projekt

Nadaljevalna delavnica povezovalne komunikacije

Kako razumeti konflikt in se nanj ustvarjalno odzvati?

Nadaljevalna delavnica povezovalne komunikacije

Četrtek, 28. marec 2019, od 9.00 do 17.00,
Mladinskem centru Zagorje

V odnose prinašamo kup vzorcev in prepričanj, ki običajno ne  prispevajo k mirnemu reševanju konfliktov, pogosto pripomorejo k še večjemu naboju in posledično hujšemu razdoru. Skozi tokratno delavnico jih bomo poizkušali ozavestiti, razumeti, poiskati načine, kako jih preseči in v življenje vpeljati več miru in povezavosti.

Delavnica povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po Marshallu Rosenbergu), ki je priznan in uveljavljen pristop h komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, avtentičnost in iskrenost.

Udeleženci bodo na delavnici poglobili znanja in prakse iz uvodne delavnice ter osvojili in vadili naslednje veščine povezovalne komunikacije:
• Poglobljeno empatično poslušanje,
• samoempatija – ohranjanje stika s seboj tudi v zahtevnih situacijah,
• ozaveščanje vzorcev, ki jih prinašam v odnos;
• razumeti drugega, tudi ko sva v konfliktu;
• kako se ustvarjalno odzvati v težkih okoliščinah.

Delavnica bo izpeljana po metodah izkustvenega učenja, kar udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se udeleženci soočajo v vsakodnevnem življenju.

Lokacija: Mladinski center Zagorje, Cesta 9. Avgusta 48, Zagorje
Termin: Četrtek, 28. marec 2019, od 9.00 in 17.00 (z vmesnim
odmorom za kosilo)
Cena: 50 evrov
Prijava: Tukaj, rok prijave je 15. marec. Pogoj za udeležbo je predhodna udeležba na vsaj tri urni delavnici povezovalne/nenasilne komunikacije (po Rosenbergu).
Informacije: Polona, 031 388 966, polona.siter@gmail.com
Jaka, 041 470 770, jakakovac@hotmail.com

O voditeljih delavnice:

Jaka Kovač je trener neformalnega izobraževanja in facilitator. V okviru Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljskega dela, je od leta 2005 odvodil preko 400 usposabljanj na teme kot so komunikacija in reševanje konfliktov, skupinska dinamika, stigmatizacija, mentorstvo, vodenje skupin, prostovoljstvo v šolah. Je aktiven član Društva moderatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting conversations that matter”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. S kolegi vodi tudi različna izobraževanja za učitelje, mladinske delavce in športne trenerje na temo dela z mladimi in sodelovalnih pristopov. Redno se udeležuje izobraževanj nenasilne komunikacije (po Marshallu B. Rosenbergu), je v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja. Več let se je učil in prakticiral skupinski dialog, je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.

Polona Siter Drnovšek je po izobrazbi sociologinja. Ima številne izkušnje pri vodenju in timskem delu v raznolikih okoljih. Sprva je delala v gospodarstvu na področju odnosov z javnostmi. Od leta 2002 je aktivna v mladinskem sektorju in na področju nevladnih organizacij. V zadnjem času moči usmerja v vodenje usposabljanj in fasilitiranje ter se na tem področju nenehno izobražuje doma in v tujini. Je članica Društva moderatorjev Slovenije, mednarodnega gibanja “Art of hosting” in slovenske skupnosti nenasilne komunikacije. Pomemben del njenega življenja je praksa in
poučevanje Joge v vsakdanjem življenju. Verjame, da se najboljši trening povezovalne komunikacije zgodi v zasebnem okolju družine in prijateljev. Udejanjanje teorije v praksi ji vsak dan znova predstavlja izziv in gradivo za raziskovanje.

Komentiraj

  • Ime *
  • E-mail * (E-mail ne bo prikazan)
  • WWW