Postali smo regionalni partner mreže Eurodesk

banner_eurodesk-01Zagorje ob Savi, 17. junij 2015 –  Junija je Mladinski center Zagorje ob Savi postal prvi zasavski regionalni partner evropske mreže Eurodesk. Brezplačni infoservis Evropske komisije je namenjen mladim in vsem, ki se z njimi srečujejo v okviru svojega dela.

Eurodesk deluje kot mreža, ki jo danes sestavlja že 33 nacionalnih Eurodesk partnerjev, podporna koordinacijska pisarna v Bruslju ter več kot 900 regionalnih in lokalnih partnerskih mladinskih organizacij po vsej Evropi. Eden izmed njih bo tako deloval tudi v Zagorju, kjer bo Zasavsko regijo predstavljal Mladinski center Zagorje ob Savi.

Informacijski center Eurodesk sicer v Sloveniji deluje od leta 2001, pri izvajanju aktivnosti infoservisa pa pri nas sodeluje osem regionalnih partnerjev.

Mreža Eurodesk poleg informiranja mladih in vseh, ki se ukvarjajo z mladimi, služi tudi kot orodje pri povpraševanju za iskanje mednarodnih partnerjev za projekte, predvsem v okviru evropskega programa Erasmus+ ter upravlja z vsebinami Evropskega mladinskega portala.