Delavnice – Mlada zagorska noč

MZNPridite in izrazite svojo ustvarjalnost na različnih BREZPLAČNIH delavnicah v okviru Mlade zagorske noči:

FOTOGRAFSKA DELAVNICA (četrtek, 25.7., ob 17.00, Mala hala Mladinskega centra Zagorje)
Vodi: Lovro Rozina (www.lovrorozina.com)

Na fotografski delavnici boste najprej na uvodnem predavanju spoznavali nekaj osnovnih prijemov v fotografiji, se podučili o tem, kaj sploh je fotoaparat in kako deluje ter poskušali razumeti osnove kompozicije. Predznanje za udeležbo na delavnici ni potrebno, zaželjeno je, da ima vsak udeleženec svoj fotoaparat, po možnosti napreden, z možnostjo ročnih nastavitev.
Udeleženci boste fotografirali različne dogodke v okviru Mlade zagorske noči, ob zaključku delavnice pa pripravili razstavo v Mladinskem centru Zagorje.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na info@mczos.si.

 

PARKOUR DELAVNICA (ponedeljek, 29.7., ob 18.00, Mala hala Mladinskega centra Zagorje)
Vodita: Enej Progar, Sandi Banović; SPF (Slovenian Parkour Family)

Mladinski center Zagorje ob Savi vam omogoča, da ob letošnjem občinskem prazniku naš kraj spoznate tudi iz popolnoma nove perspektive!
Parkour (tudi skrajšano PK; ali l’art du déplacement) je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo, pri tem pa uporabljajo različne spretnosti, kot so skakanje in plezanje, nekateri tudi bolj zahtevne – akrobatske gibe. Objekti, ki jih izvajalci premagujejo, so iz vsakdanjega življenja in so največkrat umeščeni v urbana (mestna) okolja. Kako od točke A do točke B prispeti čim hitreje ter hkrati čim bolj varno in elegantno premagati kakšno ograjo, zid.
Ob pričetku delavnice se boste najprej seznanili s samin športom in umetnostjo gibanja po urbanih okoljih, nadaljevali pa po različnih lokacijah po Zagorju.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na info@mczos.si.

 

BOBNARSKA DELAVNICA (torek, 30.7., ob 17.00, Park dr. Janeza Drnovška)

Letošnja Mlada zagorska noč bo postregla tudi z bobnarsko delavnico. Nanjo ste povabljeni vsi navdušeni bobnarji in ostali tolkalci ter vsi tisti, ki vas zanimajo afriški bobni in druga tolkala. Na delavnici, ki se bo odvijala kar v parku sredi Zagorja, se boste preizkušali v divjih in umirjenih ritmih ter različnih načinih igranja bobnov. V kolikor že imate svoj »native« boben, ga le prinesite na delavnico. Prepustite se ritmom afriških djemb!

Prijave na delavnico niso potrebne.

 

GRAFITARSKA DELAVNICA (četrtek, 1.8., ob 15.00, Športno igrišče Partizan Zagorje)
Vodi: Tilen Časar

Na delavnici boste spoznavali različne načine sprejanja, kjer bo vsak od udeležencev narisal grafit na svojo ‘plato’. Ob zaključku delavnice boste udeleženci pripravili razstavo grafitov na koncertu Mlada zagorska noč (sobota, 3.8., Igrišče Proletarec Zagorje).

Prijavite se na 040 208 068 (Timea- ŠKLAB).

 

Poleg naštetih dogodkov vabljeni tudi na Koncert Mlada zagorska noč z LET3  in Spremljevalni program – Mlada zagorska noč.