Zaposlitveni klub Zagorje zaključil s projektom Služba me ne išče

IMG_9927Zaposlitveni klub Zagorje je bil čisto zadnji med vsemi petimi klubi, ki je s svojim delovanjem pričel konec lanskega novembra, ko se je v Mladinskem centru Zagorje zbralo trinajst izredno motiviranih mladih iskalcev zaposlitve. Do zaključka projekta so s pomočjo vodje kluba, Janeza Lipca, in veliko podporo Mladinskega centra Zagorje pripravili številne dogodke, kjer je lahko vsak od udeležencev kluba našel nekaj zase.

Udeleženci Zaposlitvenega kluba Zagorje so decembra lani uvodoma gostili Si.mobilovo kadrovnico, go. Ksenijo Hudomalj, ki jim je svetovala o oblikovanju ponudb in življenjepisov, januarja letos so na »Podjetniškem omizju z mladimi zasavskimi podjetniki« gostili Jerneja Leskovška, Nejca Omahneta in Reneeja Vozlja, februarja pa spoznavali področje črpanja evropskih sredstev. V marcu so v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje pripravili delavnico »Od poklica do poklicanosti« ter na omizju v Mladinskem centru Celje s Tomažem Stritarjem in Tito Destovnik pobližje spoznali socialno podjetništvo. Pravtako v marcu, se je močno zastopana »delegacija« Zaposlitvenega kluba Zagorje udeležila Podjetnega petka v podjetju Si.mobil, d.d., ter aprila osrednjega dogodka projekta »Služba me ne išče« v Ljubljani. Udeleženci pa so pripravili tudi prvi Podjetni petek v Zasavju, kjer je sodelovalo podjetje Steklarna Hrastnik, d.o.o., ki je postreglo z več kot odlično predstavitvijo podjetja, ki je popolnoma navdušila vse udeležence. Zadnje srečanje so udeleženci namenili izobraževanju na področju računalništva (Excel), ki jo je pripravil vodja kluba, Janez Lipec.

V okviru projekta Služba me ne išče so prav vsi udeleženci našli nekaj koristnega in uporabnega za svoje prihodnje karierne korake. Z veseljem so sprejemali vsako pozitivno novico v zvezi z iskanjem zaposlitve ostalih soudeležencev, še posebej pa so bili veseli novic o rednih zaposlitvah Jasne (na dveh zasavskih osnovnih šolah) in Tomaža (v podjetju Impulser International). Nina Beja, ki je preko udeležbe na Podjetnem petku v Steklarni Hrastnik, d.o.o., stopila v stik z njenimi zelo verjetnimi mentorji obvezne študijske prakse, je svoje vtise strnila takole: »Zaposlitvenemu klubu sem se pridružila, da se bolje pripravim na aktivno iskanje zaposlitve. Mislim, da mi je s pomočjo delavnic, različnih srečanj in obiskov podjetij, ki so potekali v sklopu kluba, to uspelo in bom imela več uspeha pri iskanju službe.« Karmen Žibert, ki se je Klubu pridružila v drugi polovici njegovega delovanja, je danes mnenja, da »je bila energija v klubu super, opaziti je bilo uspešno brainstormanje, sodelovanje in oblikovanje vsebin in dogodkov«.

Celoten izkupiček sodelovanja mladih brezposelnih v Zaposlitvenem klubu Zagorje je zagotovo nad pričakovanji- poleg dveh rednih zaposlitev in štirih nanovo vzpostavljenih sodelovanj na podlagi programa Usposabljanje na delovnem mestu (financiranega s strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje), imajo udeleženci danes bolj okrepljene socialne mreže, so vešči novih načinov iskanja zaposlitve, posedujejo nova znanja, predvsem pa so še bolj samozavestni in motivirani za nadaljnje iskanje novih zaposlitvenih priložnosti.

Tjaša Polc, udeleženka Zaposlitvenega kluba Zagorje (tjasa.polc@gmail.com)

FB: www.facebook.com/SluzbaMeNeIsce

W: http://www.talentiran.si/

 

O projektu Služba me ne išče
Projekt Služba me ne išče je prejel vsa zbrana sredstva 11. Žura z razlogom. Izvajal ga je Zavod Nefiks, namen projekta pa je bil, da mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri iskanju zaposlitve. Mladi so s pomočjo izkušenih kadrovikov spoznavali potencialne delodajalce in pridobivali nove veščine pri iskanju zaposlitve. Zaposlitveni klubi so potekali dvakrat mesečno, od oktobra lani do maja letos, v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Zagorju.